A modern dekorációt az egyszerűség és a minimalizmus jellemzi. A bútoroktól, a festék színén át a kiegészítőkig az egyes elemek a forma és funkcionalitás tökéletes egyensúlyát teremti meg. Hogy miként helyezhető el a minimál stílusban egy Tiffany lámpa, nem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnánk.
tiffany-lampa-minimalista-stilusu-otthona

Ne komplikálja túl

Az egyszerűség a legfontosabb. Képzeljen el például egy jól strukturált nappalit egyetlen, alacsony kanapéval vagy két kisebb szófával fehérben, szürkében vagy feketében egy hozzáillő, acélvázas, üveg asztallapos dohányzóasztallal. A Tiffany lámpa tökéletesen fog mutatni a kanapé sarkában. Egy szép, egyedi darab némi színt és izgalmat hoz a modern összhatásba.

Legyen központban

Nem számít, milyen helységről van szó, mindig van arra lehetőség, hogy kicsit kilépjünk a megszokott keretekből, s egy antik hatású darabbal kreativitást vigyünk a modern dizájnba. Ha egy csillárszerű lámpát választ a konyhaasztal fölé, az megszínesíti a szobát és emeli a hangulatot. De egy ilyesmi lámpa remekül használható a hálószobában is egy semleges színű ágynemű és néhány, a Tiffany lámpa színeivel harmonizáló párnával.

modern-otthon-tiffany-lampa

Ugye, hogy elsőre nem is gondolná, milyen jól illik egy ilyen otthonba is egy Tiffany lámpa?

Színek összhatása

Ha modern otthona van, bizonyára van néhány élénk színű bútordarabja vagy kiegészítője, mely melegebbé és egyedibbé teszi a teret. Legyen szó különböző színű párnákról a szófán vagy egy színes ágytakaróról, számos módja van annak, hogy némi élénkséget vigyünk a modern stílusba.

Ha már egyébként is használ ilyen hangsúlyos színeket, akkor egy hasonló színekben pompázó Tiffany lámpa nem jelenthet problémát. Amíg színben összhangban áll a többi kiegészítővel, addig tökéletesen beleillik majd a helyiségbe egy éjjeliszekrényen vagy a kanapé mellett.