A Tiffany-üveg a 19. század második felében élt Louis Comfort Tiffany amerikai belsőépítész nevéhez köthető, akit nagyon érdekelt az ólomüvegezés. Az üveggyártásban és az ablaküveg készítés technológiájában is forradalmi újításokat vezetett be.

Találmánya a korábbi, ólomsínes technikával készült üvegekkel szemben alkalmas kisebb felületek kialakítására is, ráadásul íveltebb felületeket is lehetett készíteni vele. Gyöngyházfényű színeit az opálos, irizáló és a hagyományos, változatos színű üvegek együttes használatával érte el. A felhasznált üvegek nem festettek, hanem a gyártásuk során, még folyékony állapotban színező oxidokat, például szelént, kobaltot, ritkábban aranyat kevernek hozzájuk. Így nem csak a színük változik meg, hanem mintázatok is keletkeznek a felületükön. A Tiffany-üveget az 1893-as chicagói világkiállításon mutatták be a nagyközönségnek, és az hamarosan a szecesszió, majd később az art deco kedvelt üvegfajtájává vált.

A Tiffany-üveg készítése nagy gyakorlatot kíván, de a végeredmény nagy örömöt okoz mind a készítőnek, mind a megrendelőnek. Ha szeretné otthonát egyedi Tiffany-lámpával, ajtó- vagy ablaküveggel gazdagabbá tenni, esetleg egyedi dísz-, illetve használati tárgyra vágyik, forduljon hozzám bizalommal!