Duol.hu – Egyre népszerűbbek az egyedi tervezésű használati és dísztárgyak. Ha jó a kézügyességünk, akár magunk is nekiállhatunk elkészítésüknek, de vásárolhatunk is üvegfestett díszeket.

Az üvegfestés nagy kézügyességet és kreativitást igényel. A technika megvalósításához kevés befektetés is elegendő, csak a festékre van szükségünk, valamint egy előre megrajzolt mintára.

Az üvegfestéshez több fajta festéket is használhatunk. A legegyszerűbb, amivel akár a gyerekek is könnyen dolgozhatnak, a matricafesték. Előnye, hogy egy fóliára készítjük el a mintát, amit utána felragaszthatunk a végleges helyére, ahol azután meg is változtathatjuk. Kicsit nehezebb dolgozni a hideg festékkel, ami enyhén vízálló, és a kívánt motívumot már az eredeti helyére kell elkészítenünk. A legnehezebb technológiát nagyon kevesen használják, mert ehhez kemencére is szükség van: ezeket a tárgyakat ki kell égetni.

Lévainé Nagy Katalin már több, mint tíz éve foglalkozik üvegfestéssel. Üvegre, tükörre, és bármilyen sík felületre készít szebbnél-szebb motívumokat, melyek rendelhetők és megvásárolhatók.

Kiváló ajándék és dísztárgy lehet az üvegfestéssel díszített tárgy, akár vásároljuk, akár magunk készítjük.