Festett és gravírozott alkotások

Az üvegre való festészet már a 12. század elejére nyúlik vissza.  A különleges műalkotásokat, megcsodálhatjuk a gótikus templomokban, a középkori, vagy a szecessziós stílusú palotákban. Ezeket a csodálatos alkotásokat meleg-üvegfestéssel készítették, melyhez komoly kemencékre volt szükség. 

A hideg-üvegfestéshez, azonban nem kell semmi más, csak fantázia, elképzelés, hogy díszíthessük ablakainkat, használati és dísztárgyainkat, egyedi ajándékként, nagy örömet szerezhessünk barátainknak, rokonainknak. 

Ez a kreatív lehetőség széles skálát kínál, a legegyszerűbbtől a legösszetettebbig. Ajtók, ablakok, mécsestartók mellett díszíthetjük a különböző formájú palackokat, poharakat. 

Ezek a festékek a palackok, poharak külső felére kerülnek, így teljes biztonsággal használhatjuk őket funkciójuknak megfelelően, moshatók, viszont mosogatógépbe ne tegyük.

Ha különleges alkalomra készülünk, vagy csak egy üvegpalackot megszeretnénk őrizni, mert valami szép emlék fűződik hozzá, gravírozással emelhetjük értékét, mi több, új funkciót adhatunk neki. Az üveg-gravírozást számtalan tárgyon, pl. pohár, váza,  de sík üvegen is lehet alkalmazni, pl. bútorajtók, itt is csak a képzelet szab határt.